Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Prima kariera, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ: 17184525 a společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Náš blog

Přečtěte si zajímavé články ze světa nabídek práce

Který typ profesní osobnosti jste vy?

| Autor: Veronika Jelínková

Víte, pro které zaměstnání má vaše osobnost největší předpoklady? Připravili jsme si pro vás shrnutí šesti profesních typů dle psychologické metody RIASEC. V dnešním článku se dozvíte, která profesní osobnost sedí právě na vás!

TRADICIONALISTA

Jste svědomitý, praktický, přesný a zodpovědný člověk. Vyznačujete se efektivností a vysokou výkonností. Baví vás práce v týmu, máte spíše konzervativní názory a nemáte rád změny. Ke spokojenosti v zaměstnání vám často stačí málo.

Příklady vhodných profesí:

EXTROVERT

Jste společenský, laskavý, družný a chápavý člověk. Kontakt s lidmi je pro vás velice důležitý, rád pečujete o ostatní. Máte silnou empatii, umíte udržovat vztahy. S ostatními často sdílíte své problémy a snažíte se je řešit. Nemáte rád konflikty.

Příklady vhodných profesí:

REALISTA

Jste praktický, přesný, manuálně zručný a stabilní člověk. V komunikaci jste spíše málomluvný a stručný, nerad pracujete s myšlenkami, lidmi a abstraktními pojmy. Jde vám od ruky práce s předměty, stroji, rostlinami a zvířaty. Jste sportovně založená a aktivní osobnost.

Příklady vhodných profesí:

KREATIVEC

Jste originální, dynamický, otevřený a upřímný člověk s velkou fantazií. Máte silnou intuici a jste kreativní. Svět vidíte trochu jinak, občas můžete být idealistický a expresivní. Mnohdy ovládáte několik uměleckých oborů, jako například hraní na hudební nástroj, psaní, kreslení, herectví nebo tanec.

Příklady vhodných profesí:

PODNIKAVEC

Jste ambiciózní, sebevědomý a energický člověk. Máte skvělé přesvědčovací schopnosti a dobře argumentujete. Vyznáte se v mezilidských vztazích a umíte s nimi pracovat. Jste dobrodruhem, občas dokážete být příliš ukvapený nebo impulsivní.

Příklady vhodných profesí:

ANALYTIK

Jste systematický, učenlivý a logicky smýšlející člověk. Milujete data, čísla, tabulky a počítače. Baví vás matematika a přírodní vědy, rád se sebevzděláváte. Důležitý je pro vás také intelekt. Raději pracujete sám, většinou se moc nehodíte na vedoucí pozice.

Příklady vhodných profesí:

* povinné pole