Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Prima kariera, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ: 17184525 a společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Náš blog

Přečtěte si zajímavé články ze světa nabídek práce

Kdy je načase změnit zaměstnání

Praktické rady a tipy | Autor: Veronika Jelínková

Není pochyb, že práce tvoří podstatnou část našich životů. Dlouhodobě se chceme cítit spokojeně nejen v osobním životě, ale také po profesní stránce. Mít zaměstnání, kde si vás váží, umí vás ocenit a cítíte sebenaplnění, je pro většinu z nás klíčové. Když vaše práce tyto aspekty postrádá, je načase zamyslet se, zda neučinit změnu. A věřte, že na tu je vhodný čas vždy!

Nejčastější důvody ke změně práce:

Důvodů pro změnu zaměstnání najdeme mnoho. Mezi těmi nejčastějšími je nespokojenost se mzdovým ohodnocením, firemním kolektivem nebo neshoda s nadřízeným. A nebo hledáte novou práci prostě kvůli tomu, že se stěhujete do nové lokality.

K finálnímu rozhodnutí ke změně většinou nedochází jen tak. Často jde o myšlenku, která v nás klíčí již delší dobu. A až nakonec dozraje, je potřeba brát ji vážně a konatObjektivně se zamyslete nad svou aktuální situací. Co zapříčinilo vaši dlouhodobou nespokojenost? Děláte práci, která vás naplňuje? Vidíte v ní smysl? Nezpůsobuje vám příliš mnoho stresu? Nevyčerpává vás psychicky i fyzicky?

Závěr si musíte udělat vy, nebojte se o tom ale pobavit i s bližními a kamarády. Rozhoupat se k tomu opustit staré, zažité místo a vydat se vstříc novým výzvám, není nic jednoduchého. Proto je určitě dobré se o tom s někým pobavit a pořádně si to promyslet.

Příliš dlouho na stejném místě?

Dříve bylo běžné, že zaměstnanec vydržel na stejné pozici klidně deset, patnáct let. Pokud měnil práci častěji, působil nedůvěryhodně a nespolehlivě. V dnešní době se s tímto přístupem již příliš nesetkáváme. U juniorů je běžné, že mění práci i každý rok nebo dva. Předpokládá se totiž, že se mladí lidé teprve hledají a zjišťují, co jim bude více vyhovovat. U seniornějších pozic je to trochu déle. Očekává se, že na dané pozici zůstanou alespoň tři roky, ideálně čtyři.

Nová prima kariéra na vás čeká u nás!

Dospěli jste s námi k závěru, že kariérní změnu potřebujete? Tak to jste na tom pravém místě! Na našich stránkách najdete denně aktuální otevřené pozice, ze kterých je radost vybírat. Zaklikněte si z řady oborů a lokalit po celé České republice to, co zajímá právě vás. Máme nabídky práce v malých rodinných firmách i velkých nadnárodních společnostech. Zkrátka si na své přijde každý.

Pošlete nám také váš životopis, abychom vás mohli kontaktovat ihned, jakmile se objeví práce, která odpovídá vašim představám. Zašlete nám ho na: dotaz@primakariera.cz a my se vám obratem ozveme.

Upřesníme si, co od nového zaměstnání očekáváte, od mzdových požadavků, přes zázemí firmy a pracovní podmínky. Na základě toho vám poté představíme všechny zajímavé příležitosti, které na vás na pracovním trhu v současnosti čekají.

 

* povinné pole